Our Mission: To address issues and concerns relevant to organic inspectors, to provide quality inspector training, and
to promote consistency and integrity in the organic certification process.


Webinar Schedule Quick List


200 Level Webinar – October 23, 2014. IOIA/OMRI NOP Livestock Input Materials
1:00 p.m. - 4:00 p.m. (PDT). One, 3 hour session. Presenter: Lindsay Fernandez-Salvador For more info
300 Level Webinar – October 23 and 30, 2014.
In/Out Balances, Traceability Tests, and Recipe Verification for Processing Inspection under NOP and COR
8:00 a.m. - 10:00 a.m. (PST). Two, 2 hour sessions. IOIA Trainer: Monique Scholz . For more info
200 Level Webinar – November 13. Biodiversity and Natural Resource Assessment
on Organic Farms

9:00 a.m. - 12:00 p.m. (PST). One, 3 hour session. IOIA Trainer: Garry Lean. For more info

300 Level Webinar – November 18, 2014. Inspecting Organic Wineries link to  https://ganconferencing.qualitywebconference.com/register/70511370962287
11:00 a.m. - 1:30 p.m.(PST). One, 2.5 hour session. Presenter: Pam Sullivan. For more info
300 Level Webinar – December 4, 2014. Maple Syrup Inspection
7:00 a.m. - 10:00 p.m. (PST). One, 3 hour session. IOIA Trainer Monique Scholz. For more info
100 Level Webinar – January  13 and 15, 2015. COR Livestock Standards 
9:00 a.m. - 12:00 p.m. (PDT). Two, 3 hour sessions. IOIA Trainer: Garry Lean. For more info
200 Level Webinar – February 6 and 9, 2015. Livestock Feed Audits –
grazing and non grazing season

10:00 a.m. - 12:00 p.m. (PST). Two, 2-hour sessions.  Presented by Sarah Flack. For more info
200 Level Webinar – February 18 and 25, 2015. In/Out Balances and
Traceability Tests for Crop Inspection under NOP and COR

8:00 a.m. - 10:00 a.m. (PDT) Two, 2 hour sessions. IOIA Trainer: Monique Scholz For more info

Watch upcoming IOIA newsletters and this page for details as these and other trainings develop.